Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa | Új CD-k jelentek meg kórusunk gondozásában
Skip to content
 
Új CD-k jelentek meg kórusunk gondozásában
2014 december 17. (szerda)

Ünnepi Hangverseny

A kórusunk megalakulásának 50. évfordulója tiszteletére rendezett jubileumi hangversenyen számos mű ősbemutatója hangzott el. Jeles ma élő anyaországbeli zeneszerzők: Csemiczky Miklós, Kocsár Miklós, Tóth Árpád és Tóth Péter írtak erre az alkalomra kórusművet, és két költőt is megihletett a félévszázados jubileum. Gágyor József Daloló testvérek című költeményét Boráros Imre szavalta el a hangversenyen, Koncsol László Az ezeréves tölgy című versét maga a költő adta elő, és Tóth Árpád zenésítette meg. Vass Lajos több művet is írt a Tanítókórus számára; ezekből az ünnepi hangversenyen a Jövendölés és a Hűség hangzott el. Szíjjártó Jenő Az anyai szót 1984-ben komponálta a CSMTKÉ számára. A CD anyagát egy olyan mű is gazdagítja, amelyet Tóth Péter ugyancsak a Vass Lajos Kórusnak komponált, s a 45. jubileumi hangversenyen csendült fel először.


XVI. Kodály Napok

A felvidéki magyar kórusmozgalom legnagyobb ünnepe a háromévente rendezett Kodály Napok, a Szlovákiai Magyar Felnőtt Énekkarok Országos Fesztiválja.
A minősítő versenyről készült dupla hanghordozó a többnapos eseménysorozat hű hangzó tükre. Erényekkel és hibákkal szembesíti az előadókat, ezzel is segítve az énekkarok hatékonyabb felkészülését. Az albumra kerülő műveket a karvezetők javasolták, a sorrend a fesztivál kronológiáját követi.

 

TÁMOGASSON


- Támogasson minket adója 2%-ával

- Egyéni támogatók jelentkezését várjuk

- Fő támogatónk: Szlovák Kormányhivatal

HÍRLEVÉL

Regisztrálj, ha szeretnél értesítést kapni az újdonságokról!

KAPCSOLAT

Szlovákiai Magyar Pedagógusok
Vass Lajos Kórusa

Levélcím: Veľkoblahovská 1491/13
92901, Dunajská Streda, Szlovákia
Mobil: + 421 915 889 910
Email: info@tanitokorus.eu