Joom!Fish config error: Default language is inactive!
 
Please check configuration, try to use first active language

Szlovákiai Magyar Pedagógusok Vass Lajos Kórusa | Hajnalok Völgye 4 - Kortárs Kórusfesztivál Csábon
Skip to content
 
Hajnalok Völgye 4 - Kortárs Kórusfesztivál Csábon
2011 október 31. (hétfő)

A kortárszene rajongói jól tudják, hogy az őszi időszak Közép-Szlovákiában különleges csemegét tartogat: Egyetlen őszi napra egy maroknyi lelkes fiatal a kórusszene fővárosává teszi a palócföld egyik kis völgyében meghúzódó falut, az alig ezer lelket számláló festői Csábot.

2008 óta ugyanis itt rendezik meg Szlovákia egyetlen kortárs kórusfesztiválját, az idén immár 4. Hajnalok Völgyét. A csábi római katolikus templomban november 5-én, 16 órakor megrendezésre kerülő különleges hangverseny résztvevői a rendező Csábi Szeder Fábián Dalegyleten kívül ebben az évben a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Kórusa, a kassai VOCES Énekegyüttes, valamint a Grassalkovich Énekegyüttes lesznek a magyarországi Hatvan városából. A hagyományokhoz hűen idén is minden kórus énekel legalább egy olyan művet, amelyet azelőtt még soha, senki nem hallhatott. Az ősbemutatók közül azután a szakmai zsűri és a közönség is kiválasztja a nekik legjobban tetsző alkotást, melyeknek szerzőit a koncert után ünnepélyes keretek között hirdetik ki.
A zsűritagok neves nemzetközi szakemberek lesznek: a hazai kóruséletben jól ismert Orsovics Yvette mellett a budapesti Zeneakadémia tanszékvezetője, dr. Kutnyánszky Csaba, Horváth Márton Levente orgonaművész és zeneszerző, elnökként pedig a fesztivált régóta segítő híres kóruskomponista, Tóth Péter lesz jelen.

A szervező Csábi Szeder Fábián Dalegylet szeretettel vár minden kedves érdeklődőt ezen a Szlovákiában teljesen egyedülálló rendezvényen.

Bővebb információkért keresse föl a www.fesztival.dalegylet.com oldalt, ahol az olvasó további érdekességekkel is találkozhat.

A rendezvény a Szlovák Kormányhivatal támogatásával jöhet létre.

 

TÁMOGASSON


- Támogasson minket adója 2%-ával

- Egyéni támogatók jelentkezését várjuk

- Fő támogatónk: Szlovák Kormányhivatal

HÍRLEVÉL

Regisztrálj, ha szeretnél értesítést kapni az újdonságokról!

KAPCSOLAT

Szlovákiai Magyar Pedagógusok
Vass Lajos Kórusa

Levélcím: Veľkoblahovská 1491/13
92901, Dunajská Streda, Szlovákia
Mobil: + 421 915 889 910
Email: info@tanitokorus.eu